Δíγγροδ (ex_dingrod) wrote in bursag,
Δíγγροδ
ex_dingrod
bursag

Categories:

В ТРАВЕ СИДЕЛ КУЗНЕЧИК

"Аки преподобнии отцы пустынницы, в дебрех травяных сиде убо тварь Божия Кузнечиком нареченная. И цвет и вид и подобие име огуречное. Постником бе и травою питася. И мяс козявочных никогдаже вкушаше. И звери дивии мухами нареченнии прихождаше к нему и трапезу делиша с ним братолюбия ради.

Внезапу, яко тать в нощи приидоша убо окаянная Лягушка - грешница великая, чревоугодница жестоковыйная. И яко геенна ненасытная разверзе убо уста свои смердящии и пожре Кузнечика за грехи его тайныя. Аще бы Кузнечик, жалости вельми достойный, не име стыда ложного на исповеди и не утаи греси своя по неразумию - не смогла убо Лягуха противная поглотити его нераскаяннаго.

Напрасно бо кузнечик о смертном часе не памятова, аще и правильно не гадал с чародейцами о времени пришествия его, но не помышлял убо о кончине лютой без покаяния, тако и умре неприготовленный".
Tags: бурсацкое творчество, смешное
Subscribe

  • Ты в семинарии

    Отрывок из хита студентов Белгородской духовной семинарии (на мотив песни Status Quo "Yоu are in the army now") Теперь Духовной alma mater студент,…

  • (no subject)

    Семинаристы, владыка дал приказ

  • Старославянский вариант олбанского

    "Писарь возжигаше!" "учи старОсловенской!" "В Козельск, зверюго!!" "Боянъ!" "Летопись не читаше, но бояре глаголют - не лепо!" )) "Писарь - адской…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 5 comments